fbpx

Een gebruikte motor leasen als ondernemer?

Een gebruikte motor leasen als ondernemer? Wat moet je weten?

Een ondernemer die echt voordelig wilt rijden kiest voor een motor van de zaak. Naast dat het rijden op een motor de ervaring geeft van ultieme vrijheid biedt het nog veel meer voordelen. Denk hierbij aan het ontwijken van files en het makkelijker kunnen parkeren van je motor. Meer voordelen van Financial Lease voor ondernemers zijn hier te lezen

Veel ondernemers denken dat het enkel mogelijk is om een nieuwe motor op de zaak te leasen. Dit is niet waar. Het is dus ook mogelijk om een tweedehands motor te leasen. Zelfs bij een gebruikte motor kun je nog profiteren van fiscale voordelen als investeringsaftrek en BTW-teruggave.

Wat zijn de regels?

De meeste financieringsmaatschappijen hanteren bepaalde regels als het gaat om het beoordelen van een aanvraag. Een van de regels is de leeftijd van de motor die in lease wordt opgenomen. De maximale ouderdom van een motor aan het eind van de leaseovereenkomst is vaak 10 jaar. Afhankelijk van het merk van de motor, de waarde van de motor en de financieringsmaatschappij die de aanvraag beoordeeld kan dit uitlopen tot 11 tot 12 jaar. Uiteraard wordt er ook gekeken naar de persoon of bedrijf die de motor gaat leasen. Een uitzondering op de maximale ouderdom is het merk Harley-Davidson. Volgens financieringsmaatschappijen heeft dit merk een betere restwaarde dan ieder ander merk. Dit blijkt ook wel aangezien wij veel klassiekers van Harley-Davidson hebben gefinancierd voor onze klanten. Een Harley-Davidson van 25 jaar oud is geen uitzondering. Een voorwaarde voor het financieren van een oudere Harley-Davidson is het kunnen overleggen van een taxatierapport. 

Hoe ziet je leaseovereenkomst eruit?

De meest gekozen looptijd voor een leaseovereenkomst van een motor is 60 maanden, oftewel 5 jaar. Wil je een kortere looptijd dan is dit geen enkel probleem. Stel dat je gebruikte motor 5 jaar oud is bij aanvang van de leaseovereenkomst dan kan je een lease afsluiten voor 60 maanden. Is de motor 7 jaar oud dan is er een maximale looptijd mogelijk van 36 maanden (uitzonderingen daargelaten).

Wat zijn de nadelen en voordelen van een korte looptijd

Een korte looptijd van je leaseovereenkomst heeft nadelen maar ook voordelen. Hoe korter de looptijd van je leaseovereenkomst hoe hoger de maandtermijn is die je betaald. Het kredietbedrag moet immers in een kortere tijd afgelost worden aan de financieringsmaatschappij. Het voordeel van een korte looptijd is dat je sneller van je leaseovereenkomst af bent en de motor jouw volledige eigendom is.

Wat zijn de voordelen van een gebruikte motor

Een gebruikte motor leasen hoeft helemaal niet nadelig te zijn. Het voordeel is juist dat het aanschafbedrag van een gebruikte motor lager ligt waardoor je minder hoeft te investeren. Uiteraard is het wel belangrijk dat je een motor aanschaft die altijd netjes is onderhouden. Let erop dat dit aangetoond kan worden door het inzien van onderhoudsfacturen. Het minimale leasebedrag is meestal € 5.000,00. Voor dit bedrag zijn er heel veel leuke en goede motoren te vinden. Als we er van uit gaan dat je een motor hebt gevonden van 5 jaar oud met een aanschafbedrag van € 5.000,00 lease je deze al middels Financial Lease voor een bedrag van € 103,- per maand. In deze termijn is nog geen rekening gehouden met een eventuele slottermijn en hebben wij een looptijd van 60 maanden aangehouden. Wil je bijvoorbeeld 36 maanden leasen dan gaat de maandtermijn naar € 158,-. Ook dit bedrag is nog laag als je dit vergelijkt met het leasen van een auto. Met onze leasecalculator kan je zelf een berekening maken en een aanvraag indienen.

Welke gebruikte motoren komen in aanmerking?


Alle gebruikte motoren die voorzien kunnen worden van een Nederlands kenteken en die voldoen aan het bouwjaar zoals eerder genoemd komen in aanmerking voor Financial Lease. Het belangrijkste waar je op moet letten bij de aanschaf van een gebruikte motor die je ook in lease wilt opnemen is dat je de motor aanschaft bij een bedrijf. Dit hoeft op zich geen motordealer te zijn maar dat lijkt ons wel verstandig. Ook in verband met het reeds uitgevoerde onderhoud en wellicht nog een garantie op de motor. Let er op dat je een factuur krijgt voor aanschaf van de motor. De financieringsmaatschappij die de aanvraag heeft goedgekeurd betaald het kredietbedrag enkel uit als er een aanschaffactuur aanwezig is.

Wil jij weten of de gebruikte motor die jij op het oog hebt in aanmerking komt voor Financial Lease? Doe een vrijblijvende aanvraag en binnen 24 uur weet je de mogelijkheden.