fbpx

In welke categorieën zijn motorfietsen in te delen?

Motorfietsen kunnen worden ingedeeld in verschillende categorieën op basis van verschillende kenmerken. 
Hier zijn enkele categorieën.
 
 1. Sportmotorfietsen: Deze categorie omvat motorfietsen die zijn ontworpen voor sportief rijden op de weg of op het circuit. Ze hebben meestal een krachtige motor, een agressieve zithouding en geavanceerde ophangingssystemen.

 2. Toermotorfietsen: Toermotorfietsen zijn ontworpen voor langeafstandsreizen en comfortabel rijden over lange afstanden. Ze hebben meestal een comfortabele zithouding, een windscherm en opbergmogelijkheden.

 3. Naked bikes: Naked bikes zijn motorfietsen zonder kuipwerk of volledige behuizing, waardoor de motor en het frame zichtbaar zijn. Ze zijn vaak voorzien van een rechtopstaande zithouding en een eenvoudig ontwerp.

 4. Choppers en cruisers: Choppers en cruisers hebben meestal een lage zithouding, vooruitgestrekte sturen en een ontspannen rijpositie. Ze hebben vaak een klassiek ontwerp en worden geassocieerd met het cruisen op lange, rechte wegen.

 5. Enduro- en crossmotoren: Deze categorie omvat offroad-motorfietsen die zijn ontworpen voor offroad-rijden en competitieve races. Ze hebben meestal offroad-bandensets, een verhoogde ophanging en beschermende elementen.

 6. Scooters: Scooters zijn lichtgewicht motorfietsen met een stap-through frame en een platform voor de voeten. Ze worden voornamelijk gebruikt voor stadsvervoer en hebben meestal een automatische transmissie.

 7. Adventure motorfietsen: Adventure motorfietsen zijn ontworpen voor het rijden op zowel verharde wegen als offroad-terrein. Ze hebben vaak een hogere zithouding, een robuust frame en offroad-mogelijkheden.

Dit zijn enkele algemene categorieën, maar er zijn ook andere subcategorieën en speciale soorten motorfietsen, zoals superbikes, elektrische motorfietsen, klassieke motoren en nog veel meer.

Hier zijn enkele subcategorieën van motorfietsen:

 1. Superbikes: Superbikes zijn hoogwaardige sportmotorfietsen die speciaal zijn ontworpen voor circuitgebruik en hoge snelheden. Ze hebben meestal een zeer krachtige motor, geavanceerde remmen en aerodynamische kuipwerken voor maximale prestaties.

 2. Sport-tourers: Sport-tourers zijn een combinatie van sportmotorfietsen en toermotorfietsen. Ze bieden een sportieve rijervaring met extra comfort en opbergmogelijkheden voor langeafstandsreizen.

 3. Offroad-enduro’s: Offroad-enduro’s zijn motorfietsen die zijn ontworpen voor zowel offroad-terrein als verharde wegen. Ze hebben meestal een hoog chassis, noppenbanden en veringssystemen die geschikt zijn voor ruw terrein.

 4. Bobbers: Bobbers zijn een subcategorie van choppers, maar met een minimalistisch ontwerp. Ze hebben vaak aangepaste frames, een verlaagde zithouding, grote voorwielen en een gestripte uitstraling.

 5. Café racers: Café racers zijn motorfietsen die zijn geïnspireerd op de motorfietsen uit de jaren 50 en 60. Ze hebben meestal een aangepaste stijl met lage sturen, een gestroomlijnde kuip en een opwaartse zithouding.

 6. Elektrische motorfietsen: Elektrische motorfietsen maken gebruik van elektrische aandrijving in plaats van een verbrandingsmotor. Ze zijn milieuvriendelijk en hebben vaak een stille werking. Elektrische motorfietsen kunnen verschillende stijlen en toepassingen hebben, van sportmotorfietsen tot scooters en avontuurlijke modellen.

 7. Retro en klassieke motorfietsen: Retro en klassieke motorfietsen zijn geïnspireerd op de motorfietsen uit het verleden. Ze hebben vaak een vintage uitstraling en proberen de stijl en het gevoel van klassieke modellen te behouden, maar met moderne technologie en betrouwbaarheid.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van subcategorieën van motorfietsen. De motorfietsmarkt is divers en evolueert voortdurend, dus er zijn nog veel meer subcategorieën en speciale modellen beschikbaar.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van financial lease van jouw favoriete motor? Neem dan gerust contact met ons op via 030-320 0242 of stuur een e-mail naar info@motorenleasen.nl.

Geef een reactie