fbpx

Kan ik een motor leasen met een BKR registratie?

Wij krijgen weleens de vraag of je ook een motor kan leasen op de zaak met een BKR-registratie. Het is mogelijk om een motor te leasen met een BKR-registratie. Het is wel afhankelijk van wat voor registratie het betreft. 

Wat is BKR?

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Hierin worden alle leningen en eventuele betalingsachterstanden geregistreerd. Uiteraard betreffen dit leningen die door een officiele instantie worden verstrekt. Het gaat hier niet om leningen die door je ouders of vrienden worden verstrekt. Een lening vanaf € 250,- met een looptijd van minimaal 1 maand wordt geregistreerd bij het BKR. Een voorbeeld: Indien je bij het afsluiten van een nieuw telefoonabonnement ook een nieuwe telefoon krijgt worden de kosten van de telefoon meestal in je maandelijkse abonnement verwerkt. In feite heb je dan een lening die wordt geregistreerd bij het BKR. Dit geldt ook voor een roodstand bij de bank of bij het bezitten van een credit card met een kredietlimiet van € 1.000,-.

Een positief BKR

Wanneer jouw lening staat geregistreerd op het BKR en jij iedere maand netjes betaald dan is er niks aan de hand. Dit betreft een positieve BKR. Bij het sluiten van een nieuw krediet kan de kredietverstrekker zien dat je altijd netjes betaald en goed voor je geld bent. Bij een positief BKR zal je makkelijker een nieuwe lening kunnen afsluiten.

Een negatief BKR

Wanneer je een lening hebt afgesloten en wegens omstandigheden deze lening niet terugbetaald zal na 3 maanden niet betalen een negatieve codering bij je lening worden geplaatst. Dit dien je ten allen tijden te voorkomen. Na het netjes terug betalen van je achterstand zal er een H-codering geplaatst worden bij het krediet. Dit betekent dat de achterstand is hersteld. Deze H zal 5 jaar zichtbaar blijven. Een negatieve registratie heeft vervelende gevolgen voor het sluiten van een nieuw krediet of hypotheek. Ook al kan je aantonen dat je genoeg inkomsten hebt. Een kredietverstrekker die jouw leningaanvraag toetst gaat het erom dat je de lening ook netjes terugbetaald. 

Kan ik een motor leasen met een BKR-registratie?

Indien jouw registratie op het BKR positief is zou jij in theorie een motor kunnen leasen. Dit hangt van meerdere factoren af maar wij nemen jouw aanvraag graag in behandeling.

Indien jouw BKR-registratie negatief is kan je in principe geen motor leasen of een krediet afsluiten. Er zijn kredietverstrekkers die geen BKR toetsen maar daar werken wij niet mee samen. Neem ook zelf de verantwoordelijkheid en zorg dat je financiën op orde zijn. 

Geef een reactie