fbpx

Ook motorrijscholen kunnen een motor leasen

Veiligheid staat voorop bij een motorrijschool

Bij de keuze van een motorrijschool kijken veel mensen naar wat voor motoren de rijschool gebruikt om les te geven. Een motorrijschool die mooie en goed onderhouden motoren gebruikt heeft dan direct een streepje voor op andere rijscholen en zal op deze manier meer klanten aantrekken. De staat waar de motoren zich in bevinden zegt een hoop over de motorrijschool en de eigenaar van het bedrijf. Veiligheid staat natuurlijk voorop als je rijles neemt. Een jonge en goed onderhouden motor is nu eenmaal veiliger dan een motor die veel gebruikssporen vertoond en al vele jaren gebruikt wordt als lesmotor.

Financial Lease en motorrijscholen

Als motorrijschool ben je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Iedere ondernemer die officieel ingeschreven staat bij de kvk kan in aanmerking komen voor de financial lease van een motor of meerdere motoren. Het grote voordeel van financial lease is dat je als rijschool zelf geen grote investering hoeft te doen maar deze uitsmeert over een looptijd variërend tussen de 12 en 60 maanden. De meest gangbare looptijd voor een motorrijschool is 48 maanden. Dit is uiteraard sterk afhankelijk van hoe intensief de motoren gebruikt worden. Doordat je bij financial lease direct economisch eigenaar bent van de motor kom je in aanmerking voor BTW-aftrek (21%) en investeringsaftrek (28%). Aan het eind van de leaseovereenkomst gaat ook het juridisch eigendom over naar de rijschool en kan je de motor blijven rijden of gebruiken als inruil voor de aanschaf van een nieuwe motor. Gebruik je de motor als inruil dan heb je bij aanschaf van een nieuwe motor een lager kredietbedrag nodig voor opname in de leaseovereenkomst.

MotorenLeasen.nl en motorrijscholen

MotorenLeasen.nl heeft al veel motorrijscholen geholpen bij de aanschaf van nieuwe lesmotoren. Bij de aanschaf middels financial lease is het ook mogelijk om accessoires mee te bestellen zoals een valbeugel en andere zaken die de motor beschermen of het motorrijden makkelijker maakt. Daarnaast is het mogelijk om motorrijkleding mee te financieren in de leaseovereenkomst. Een aanvraag is simpel en snel gedaan via onze leasecalculator. Na ontvangst van de leaseaanvraag dienen wij deze in bij verschillende financieringsmaatschappijen. Van het beste aanbod maken wij een voorstel. 

Wil je meer weten over de financial lease van een motor als motorrijschool, neem dan gerust contact met ons op via 030-320 0242 of stuur een e-mail naar info@motorenleasen.nl.

Geef een reactie