fbpx

RAI Vereniging viert nieuw belastingvoordeel voor elektrische motorfietsen als bedrijfsvoertuig

Zakelijke elektrische motorfiets komt in aanmerking voor belastingvoordeel

RAI Vereniging, de vereniging voor de rijwiel- en automobielindustrie, is zeer verheugd dat elektrische motorfietsen vanaf 2023 als bedrijfsvoertuig in aanmerking komen voor een belastingvoordeel. Volgens Martijn van Eikenhorst, sectiemanager motorfietsen bij RAI Vereniging, ontdekken steeds meer ondernemers en overheidssinstanties de voordelen van motorfietsen, zoals voor zakelijk woon-werkverkeer en voor de veiligheid, zoals bij de politie, marechaussee en de brandweer. Daarom heeft RAI Vereniging succesvol gepleit voor opname van elektrische motorfietsen in het subsidieprogramma MIA/Vamil, wat de overstap naar schone en stille mobiliteit bevordert. RAI Vereniging heeft het klimaatakkoord ondertekend en werkt al jaren samen met haar leden aan het bevorderen van stille, schone en efficiënte voertuigen in Nederland. De overstap moet technisch en financieel haalbaar zijn. Naast het bevorderen van duurzame mobiliteit is ook betaalbaarheid van mobiliteit een belangrijk thema, zowel voor particulieren als voor ondernemers. RAI Vereniging heeft zich daarom in 2022 ingezet voor opname van duurzame mobiliteitsvormen en bedrijfsmiddelen voor de zakelijke markt in het MIA/Vamil programma voor 2023. De vereniging is verheugd dat de elektrische motorfiets nu op de lijst staat, samen met andere voertuigen en bedrijfsmiddelen zoals bestelwagens.

MIA/Vamil Overheidssubsidieprogramma

Bedrijfsvoertuigen die in aanmerking komen voor dit subsidieprogramma zijn stille, schone en efficiënte transportmogelijkheden, zoals op de weg, het water, het spoor en door de lucht. Elk jaar publiceert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een zogenaamde positieve milieulijst met merken die dat jaar in aanmerking komen voor een belastingvoordeel. Het doel van dit programma is het makkelijker maken om over te stappen op stille, schone en efficiënte transportopties, die momenteel duurder zijn om te kopen dan minder schone opties. Als ondernemer verdien je niet ineens meer geld. Het subsidieprogramma is daarom opgezet om de overstap betaalbaar te maken.

Ondernemers moeten binnen drie maanden na aanschaf van het voertuig de subsidieregeling hebben aangevraagd.

Wil je meer weten over de financial lease van een elektrische motor, neem dan gerust contact met ons op via 030-320 0242 of stuur een e-mail naar info@motorenleasen.nl.

Geef een reactie