fbpx

Wat kost de Financial Lease van een motor?

Financial Lease van motoren wordt steeds populairder. Dit is niet zonder reden natuurlijk. Autorijden wordt steeds duurder. Is het niet de bijtelling wat weer hoger wordt dan wel de aanschaf van de auto zelf. Gelukkig is er een alternatief op 2 wielen: de motor. De aanschafprijs van een motor ligt vele malen lager dan die van een auto. Uiteraard zie je dit ook terug in je maandelijkse leasetarief.

Financial Lease is een heel simpel en uitgekleed product. Het is niet meer dan de financiering van de motor. Het maandelijkse leasetarief bestaat dan ook alleen maar uit rente en aflossing. Verzekering, onderhoud en houderschapsbelasting regel je zelf. Dit zijn natuurlijk wel kosten die je moet budgetteren.

Een motor van € 5.000,-

In de meeste gevallen is het minimaal te financieren bedrag bij Financial Lease € 5.000,-. Voor dit bedrag kan je een hele goede gebruikte motor aanschaffen. Bij een looptijd van 60 maanden betaal je maandelijks € 99,-.  Indien je bij ditzelfde aanschafbedrag kiest voor een looptijd van 48 maanden dan los je de lening af in een kortere periode en gaat het maandbedrag omhoog. Bij 48 maanden is het leasetarief € 120,-.

Om de maandelijkse kosten lager te houden zou je een slottermijn kunnen opnemen in de leaseovereenkomst. De slottermijn is gelijk aan de verwachte restwaarde van de motor. Stel dat we zeggen dat de motor na 60 maanden nog € 1.500,- zal opleveren bij verkoop en we hanteren dit bedrag als slottermijn dan wordt het leasetarief € 77,- per maand. Aan het eind van de looptijd van de leaseovereenkomst betaal je dan nog wel € 1.500,- aan de bank. 

Een motor van € 20.000,-

Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Misschien kom jij niet weg met een aanschafprijs excl. btw van € 5.000,- en ben je naar iets anders op zoek. Als je houdt van bijvoorbeeld een Harley-Davidson ben je al snel € 20.000,- kwijt. Bij een looptijd van 60 maanden, zonder slottermijn, komt het leasetarief uit op € 388,- per maand. Omdat de verwachte restwaarde van een Harley-Davidson hoger ligt dan bij de meeste andere motoren zou je best een slottermijn van € 7.500,- kunnen opnemen in de leaseovereenkomst. Het leasetarief komt dan op € 277,-. Kies je voor 48 maanden, zonder slottermijn dan betaal je € 332,- per maand.

Leasecalculator

Wil je weten wat de motor, die jij hebt uitgezocht, per maand gaat kosten? Vul dan onze leasecalculator in en zie direct waar jouw motor op uitkomt. Een aanvraag is bij ons altijd vrijblijvend en je hebt binnen 24 uur een offerte binnen.