fbpx

Lease een elektrische motor

Een elektrische motor leasen

Alles moet tegenwoordig duurzamer en schoner voor het milieu. En dat is maar goed ook! Het is dan natuurlijk niet vreemd dat dit ook invloed heeft op de ontwikkeling van motorfietsen. Steeds meer fabrikanten houden zich bezig met de productie van elektrische motorfietsen. Een elektrische motorfiets is beter voor het milieu maar gelukkig ook beter voor je portemonnee.

Zero Motorcycles, een motorfabrikant uit Californië, houdt zich al sinds 2006 bezig met de ontwikkeling en productie van elektrische motorfietsen. Op dit moment beschikken zij over 9 verschillende modellen. Deze motoren zijn, afhankelijk van het gekozen accupakket, uitermate geschikt voor stedelijke ritten, woon-werkverkeer en dagelijks vervoer. Sommige Dual Sport modellen zijn zelfs geschikt om off road mee te rijden.

 

Neem direct contact op

Heb je vragen over het aanvragen van een financial lease van een motor voor de zaak? Neem gerust contact op!

Zero SRS
Zero Motorcycles SR/S ZF15.6+
Private Lease Zero Motorcycles
Zero Motorcycles SR/F ZF15.6+
Zero Motorcycles DSR ZF14.4

De voordelen van een elektrische motor

De transitie van brandstofmotorfietsen naar elektrische motorfietsen gaat een stuk trager dan bij auto’s. Wij denken dat dit te maken heeft met emotie. Een elektrische motor maakt geen geluid, stinkt niet en er hoeft niet aan gesleuteld te worden. 

Een elektrische motor heeft juist erg veel voordelen ten opzichte van de conventionele brandstofmotoren. We lichten een aantal voordelen verder toe:

  1. Elektriciteit is goedkoper dan benzine: Een liter benzine kost al snel €2,10 tegenwoordig. De benzineprijs wordt steeds hoger door schaarste. Met 1 liter benzine kom je niet erg ver dus zal je dagelijks moeten tanken. De Zero Motorcycles SR/S (bovenstaande afbeelding) heeft een accupakket van 15.6 kWh en is voor een bedrag van ongeveer €3,21 volledig opgeladen waarmee je zo’n 206 km kan afleggen. 
  2. Geen houderschapsbelasting: Voor een elektrische motorfiets betaal je geen houderschapsbelasting. Het is niet een gigantisch bedrag wat je voor een brandstofmotor kwijt bent maar het scheelt je wel zo’n €10,- aan maandelijkse kosten.
  3. Lage onderhoudskosten: Een brandstofmotor heeft onderhoud nodig. Ieder jaar een kleine beurt en eens in de 2 jaar een grote beurt. Dit kost je minimaal €500,- per jaar. Als er dan nog onderdelen vervangen moeten worden ben je aan de beurt. Een elektrische motor is onderhoudsarm. De remmen, de banden en de aandrijfriem zijn onderdelen die je uiteraard in de gaten moet houden maar kleppen en koppeling afstellen, olie verversen en dergelijke heb je niet bij een elektrische motor. Updates worden gedaan via een App op je telefoon.
  4. Geen geluid: Een elektrische motorfiets maakt nagenoeg geen geluid. Door het ontbreken van geluid kan je veel meer genieten van het motorrijden in stilte. Veel motorrijders denken daar anders over. 
  5. Geen koppeling, niet schakelen: De meeste elektrische motoren zijn volledig automatisch. Dit betekent dat je geen koppeling hebt en niet hoeft te schakelen. Door aan de gashendel te draaien komt er een gigantisch koppel vrij. Het genieten kan beginnen. 

Een elektrische motorfiets leasen, rekenvoorbeeld

Qua aanschaf zijn elektrische motorfietsen iets prijziger dan een vergelijkbare brandstof motorfiets. De hogere aanschafprijs verdien je makkelijk terug door de lagere kosten van elektriciteit en minder kosten aan onderhoud. Daarbij hanteren sommige financieringsmaatschappijen een lager rentetarief voor elektrische motoren. Dit kan dus voordelig voor je uitpakken in de vaste maandlasten. Bij Financial Lease kan maximaal het aanschafbedrag exclusief BTW gefinancierd worden. De Zero Motorcycles SR/S ZF15.6+ heeft een aanschafprijs van €24.870,- incl. btw. De BTW, €4.316,- kan je terugvorderen van de Belastingdienst. Het te financieren bedrag is dan €20.553,-. Wanneer je kiest voor een slottermijn van €5.700,- komt de maandtermijn bij 60 maanden op €302,-. Wanneer je een aanbetaling zou doen van 10% komt de maandtermijn uit op €263,- per maand*. 

* dit betreft een voorbeeldberekening. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.

Elektrisch motorrijden ervaren?

Ben jij benieuwd naar hoe een elektrische motor rijdt? Maak dan een afspraak voor een proefrit bij onze partner Roeleveldzero.nl. Zij hebben altijd een aantal demo motorfietsen opgeladen klaar staan waar je een stukje op kan toeren. Wij kunnen je verzekeren, dat je na een proefrit, met een brede grijns afstapt.